La diputada de Compromís a les Corts, Teresa Garcia, ha afirmat que “valorem positivament l’aprovació de la proposta del grup parlamentari socialista per a demanar una línia pressupostària als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per finançar el transport metropolità de l’àrea de Valencia. Proposta on s’ha inclòs l’esmena del nostre grup que tenia l’objectiu de complementar-la i d’ampliar el seu abast a d’altres àrees metropolitanes del País Valencià o ciutats de més de 50.000 habitants que també es veuen afectades per aquesta marginació per part de l’Estat central”.

 

Segons Garcia, “cal destacar que hui ací a les Corts el Partit Popular ha votat a favor de la proposta però hem de remarcar també que als llocs que són competents en la matèria, com ara al Congrés dels Diputats, la seua postura ha estat la de votar en contra a propostes com la de Compromís, traslladada per Joan Baldoví, que demanava el mateix que s’ha demanat hui al parlament valencià”.

 

“El PP va eliminar l’Agència Valenciana de Transport i això ens ha costat 400 milions d’euros en pèrdues i per això tenim un servei públic que no respon a les necessitats dels valencians i valencianes. La incoherència i la incompetència del PP ha produït el retrocés en matèria de transport i mobilitat sostenible al nostre territori, sent el transport un dret i el quart pilar de l’Estat de Benestar”.

 

“Però el 2017 tindrem aquest organisme de coordinació institucional que exercisca les competències de transport i mobilitat de l’àrea metropolitana de València, organisme que existeix a ciutats europees com París, Londres, Brussel·les o Amsterdam. A més a més, continuarem exigint el finançament necessari i just”, ha conclòs Teresa Garcia.