La coalició considera que el canvi de VAERSA a ens públic seria positiu a l’hora de garantir els drets laborals

 

Els portaveus adjunts de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro i Juan Ponce, han manifestat que la conversió de VAERSA en un ens públic acabaria amb la problemàtica de les encomanes de gestió de la Conselleria a l’empresa. Segons Ponce, “estes encomanes s’inicien i s’acaben, però hi ha quasi una trentena que són cícliques i que, per tant, es renoven automàticament, com ara la prevenció d’incendis o la protecció de la fauna, la flora i els espais naturals protegits”.

 

Així, “amb la conversió de VAERSA d’empresa pública a entitat de dret públic, passaríem de les encomanes als Contractes Programa Plurianuals, amb tasques clarificades i amb dotació pressupostària, la qual cosa revertiria automàticament en una millora per als valencians i valencianes”, ha afegit Juan Ponce.

 

“A més a més, amb la conversió a ens públic s’acabarien també els problemes jurídics i laborals que afecten a VAERSA. El funcionament per encomanes afecta als treballadors, ja que habitualment l’empresa pública contracta en funció dels encàrrecs de la Conselleria, fet que acaba generant gran incertesa i inseguretat en els propis treballadors”.

 

“I en ocasions les encomanes no s’adapten a les necessitats reals d’inversió, generant altres problemes, com ara el pagament dels dies d’assumptes propis. Un aspecte que ens preocupa i per la qual cosa és important que s’arribe a un acord amb els i les treballadores, que a VAERSA són quasi 1.300, mitjançant la creació d’una comissió negociadora”, ha explicat la responsable d’Ocupació de Compromís, Mònica Alvaro.

 

“Altres comunitats autònomes, com Andalusia, ja varen transformar totes les mercantils en ens públics fa uns anys, amb bons resultats, i Catalunya després d’estudiar les diferents problemàtiques va en camí d’aplicar la mateixa solució. Per això hem d’avançar en esta línia, que ja s’ha demostrat vàlida en altres territoris i, sobretot, esclarir la situació laboral de les famílies que avui depenen de VAERSA i es troben en una situació d’incertesa”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.