La diputada Mònica Àlvaro reclama ara a Les Corts la justificació de les “despeses extraordinàries de cuina” del Provincial per revisar els sobrecostos


Àlvaro que, després d’una petició de documentació, ha tingut accés a les factures de PIAF i Telecso, afirma que la decisió de Fiscalia “posa en dubte tota l’opaca gestió de Fabra i Moliner al centre hospitalari”


“La decisió de la Fiscalia Provincial de Castelló d’investigar les 4.713 factures dubtoses de l’Hospital Provincial de Castelló no només suposa el principi de la fi del ‘xiringuito’ que va organitzar el PP en aquest centre hospitalari, sinó que a més posa en dubte tota l’opaca gestió de Carlos Fabra, Javier Moliner i l’anterior Conselleria de Sanitat”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta del grup Compromís en les Corts i responsable d’assumptes sanitaris de les comarques castellonenques, Mònica Àlvaro, qui ha afegit que “el PP de Castelló i de la Diputació ara hauria de donar explicacions per la denúncia que va presentar davant Sanitat quan es va destapar el suposat ‘pelotazo’, ja que el PP amb aquesta denúncia només pretenia frenar una investigació necessària per aclarir què ha ocorregut en el Consorci els últims anys”.
Mònica Àlvaro ha recordat que “tant des del Grup Compromís en la Diputació com des de Compromís en les Corts formulem una petició de documentació per tindre accés a totes les factures suposadament sense justificar i estem analitzant tota aquesta ingent documentació per facilitar al màxim l’acció de la Justícia”. Cal recordar, a més, que des del Grup Compromís a la Diputació s’ha reclamat almenys en dues ocasions la compareixença de la diputada de l’Hospital Provincial però fins ara el PP ha declinat eixa petició “per falta de voluntat d’aclarir què ha passat al centre hospitalari”.


DESPESES EXTRAORINARIES ALS MENÚS I EN LA CUINA DEL PROVINCIAL
De fet, hui mateix, el Grup Compromis en les Corts, a iniciativa de la diputada vila-realenca Mònica Àlvaro, ha registrat una bateria de preguntes i petició de documentació per revisar les despeses extraordinàries registrades durant els últims anys als serveis de cuina del Provincial. “L’objectiu és aclarir els conceptes i els imports pels quals, en els últims anys, es van produir despeses extraordinàries a la cuina, ja que després del canvi de l’equip directiu del Provincial en aquesta nova etapa i després del reforç dels mecanismes de control, les despeses extraordinàries de cuina s’haurien reduït notablement. Aquesta circumstància podria ser indici de, com a mínim, nous errors en la gestió en l’etapa del PP”.

Mònica Àlvaro ha recordat que, a proposta de Compromís, les Corts van aprovar fa uns mesos iniciar el procés perquè l’Hospital Provincial passara a la xarxa pública sanitària valenciana, amb l’objectiu no només de millorar l’atenció als pacients, sinó de millorar i unificar la gestió. En aquest sentit, fa poques setmanes es va aprovar en les Corts una proposta per dissoldre el Consorci. Així mateix, ha recordat que Compromís ha portat a diferents institucions, entre elles les Corts, una proposta perquè els diners que el Ministeri cedeix a la Diputació per a les despeses del Provincial es deriven directament a la Conselleria de Sanitat. “Volem fer un pas més perquè s’implante un model de gestió eficaç, sense intermediaris innecessaris i al mateix temps evitar espectacles com el que va protagonitzar la Diputació al no posar ni un euro per a l’accelerador oncològic del Provincial”, ha afegit.