El 2013 Compromís va dur a la Fiscalia d’aquest tribunal irregularitats detectades en despeses de caixa fixa fetes per alguns membres del Consell

 

La diputada de Compromís a les Corts, Isaura Navarro, després de la publicació al DOCV de la resolució del Tribunal de Comptes on s’especifica que s’ha iniciat un procediment de reintegrament per dèficit per haver apreciat suposades irregularitats en la gestió econòmic-financera de la Generalitat, ha manifestat que “al nostre grup parlamentari estem molt satisfets pel fet que el Tribunal de Comptes vaja endavant amb la denúncia que des de Compromís interposàrem el 2013. El procediment encetat és un pas endavant per a que càrrecs de l’antic Consell del PP tornen els diners públics malbaratats i furtats que són de tots els valencians. Un procediment on també cal que el Consell actual es persone com a part contable perjudicada”.

 

La denúncia que el grup parlamentari de Compromís va interposar el 2013 incloïa despeses injustificades com la compra de ‘pechugas villaroy’, llet desnatada, ous Kinder, una factura d’hotel de cinc estreles del dia d’Any Nou per valor de 444,2 euros. I també les despeses de Juan Cotino com a conseller de Medi Ambient, que va seguir la visita del Papa per Santiago de Compostela i Barcelona en 2009 i 2010, pagant des de la caixa fixa de la conselleria els bitllets d’avió, l’hotel i els dinars.

 

Segons Navarro, “des de Compromís sempre hem dit que lluitàvem per retornar els diners malbaratats i furtats a les arques públiques per part dels càrrecs del Partit Popular. Això vol dir que estem més a prop del retorn dels diners que alguns membres del PP es gastaren en fer la compra de casa, en pagar l’hotel de la nit de Cap d’Any, en anar-se’n darrere del Papa per tota Espanya pagant nosaltres, els valencians i les valencianes, l’hotel i tots els dinars, entre d’altres”.

 

“Es tracta de despeses que no tenen res a veure amb la funció pública que eixos alts càrrecs estaven realitzant. I tots eixos diners els han de retornar. Allò que se gastaren i que no tocava, que ho retornen a les arques públiques perquè els valencians i les valencianes ho necessitem per a fer despesa pública en interès de la ciutadania”, ha conclòs Isaura Navarro.