La síndica adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió de Polítiques Socials a les Corts, Mònica Álvaro, ha afirmat que “el PP i MªJosé Catalá en concret, no tenen cap tipus de legitimitat per parlar de pagaments a la dependència quan, tal com s’ha conegut després d’eixir a la llum factures amagades als calaixos, des de l’Ajuntament de Torrent es pagaven les cadires, els escenaris, el so, la megafonia i, fins i tot, catifes blaves per a les campanyes del PP i de Catalá en concret”.

 

Segons Álvaro, “cal recordar que la factura que inclou el pagament de la famosa catifa blava s’emmarca en el pack de factures que va emetre a l’Ajuntament de Torrent l’empresa Alvir. Factures que varen quedar suspeses de pagament després de traure-les a la llum el grup municipal de Compromís per Torrent en la iniciativa que varen batejar com a #TorrentLeaks. Les factures portaven data de més de quatre anys enrere i tenien l’IVA marcat en el 21%, quan en aquella època era del 18%. A més a més, l’anterior equip de govern del PP les va traure a reconeixement un dia abans del Plenari d’Investidura on ja era públic i notori que perdrien l’Alcaldia”.

 

La diputada Álvaro ha assenyalat que “el Govern del Botànic en aquest primer any ha hagut de regularitzar 19.000 sol·licituds per resoldre expedients de Dependència que els successius governs del PP tenien amagats als calaixos. Si hi ha un govern que està fent esforços per oferir un horitzó de vida digna a les persones en el nostre país, aquest és el Govern del Botànic; voluntat i esforços que contrasten clarament amb l’època anterior del PP en què, fins i tot, s’insultava a la gent que necessitava les ajudes dient que se les gastaven en televisors de plasma”.

 

“De segur que Rajoy no necessitava eixes ajudes, però ben bé que tenia televisors de plasma per fer les compareixences de premsa. Unes compareixences en què no va explicar mai, i continua sense explicar, per quina raó ens castiga als valencians i valencianes negant-nos un finançament just o fins i tot bloquejant les transferències de diners per tal d’ofegar un govern que no és del seu gust, quan el que està fent és ofegar tants i tantes valencians i valencianes que simplement necessiten accedir al que és el seu dret”.

 

“Després de tants anys de saqueig organitzat, amb una impunitat que arribava fins i tot a pagar factures externes des d’ajuntaments com el de Torrent per tal que la senyora MªJosé Catalá tinguera la seua catifa blava en l’acte electoral de presentació de candidatura, ara ella i el PP no tenen cap tipus de legitimitat per tal d’erigir-se com a defensors d’uns recursos que varen furtar durant la seua etapa al govern”, ha conclòs la síndica adjunta del grup Compromís a les Corts.