El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local a les Corts, Paco Garcia Latorre, ha mostrat la seua “satisfacció per l’anunci de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en l’última sessió plenària: al voltant d’uns 130.000 funcionaris cobraran aquest mes de juliol la part de paga extra de 2012 pendent d’abonar”.

 

Segons Garcia Latorre, “Bravo ha insistit que la demora en el pagament de l’extra als empleats del Consell és a causa d’una autèntica deslleialtat i insolidaritat per part del ministre Montoro amb la Comunitat Valenciana. Ell ha utilitzat i bloquejat de manera partidista i electoralista els fons públics que havien de ser transferits a les comunitats autònomes”.

 

“I la consellera Bravo, a més d’anunciar la devolució als funcionaris del 50% de la paga extra que els tribunals havien dictaminat que calia retornar, també s’ha compromès a restablir tots els drets i el seu poder adquisitiu perdut amb les mesures d’austeritat i reduccionistes de drets de l’etapa anterior”.

 

“Amb aquest pagament de juliol, els funcionaris valencians, juntament amb els d’Extremadura, seran dels primers a recuperar aquest dret econòmic que els va ser arrabassat per les polítiques d’austeritat del PP en 2012. Per això, des de Compromís estem molt satisfets amb aquesta notícia, la qual és ben rebuda, tant pels agents socials que han lluitat per la seua recuperació, com per tots els treballadors de la Generalitat que veuran restablerts els seus drets”, ha conclòs el diputat Paco Garcia.