La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat a les Corts, Isaura Navarro, ha presentat una proposta instant al Consell a iniciar la construcció d’un Centre Sanitari Integral Hospitalari en la comarca de la Foia de Bunyol i que s’incloga la corresponent partida pressupostària en el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2017.

 

Segons Navarro, “des de l’any 2006 la Plataforma Pro-Hospital Comarcal reivindica unes instal·lacions sanitàries hospitalàries per a la Comarca de la Foia de Bunyol-Xiva i els pobles adjacents i una ambulància SAMU 24 hores. Hui per hui, la ciutadania d’aquesta zona ha de desplaçar-se per a rebre atenció hospitalària a una distància mitja de 35 quilòmetres. Això comporta, de vegades, invertir més d’una hora de cotxe per arribar a l’hospital més proper i rebre una adequada atenció hospitalària”.

 

“A més a més, a la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva i els pobles del voltant no disposen de cap llit hospitalari proper i estan patint un perjudici per a la salut, i també econòmic, pels desplaçaments que han de fer. A banda de patir un greuge comparatiu respecte d’altres comarques amb els mateixos habitants que sí que disposen d’aquesta atenció sanitària”.

 

“Per tot això, cal començar ja a planificar en el pressupost del proper exercici econòmic una partida que contemple la construcció d’aquest centre hospitalari per a la comarca de la Foia de Bunyol i voltants, una àrea que actualment compta amb 50.000 habitants que els caps de setmana augmenten a 70.000, i en estiu arriben als 100.000”.

 

“Oferir una sanitat universal, pública i de qualitat és, a més d’un dret reconegut a l’article 43 de la Constitució i un dels pilars fonamentals de l’Estat de Benestar, un dels eixos del Govern del Botànic, que aposta per prioritzar en la despesa el sistema públic de sanitat i educació i els serveis socials per sobre de qualsevol altra partida. D’ahí la proposta que fem des del nostre grup parlamentari per donar resposta a una reclamació de la ciutadania de la comarca de la Foia de Bunyol”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.