Els dos empresaris compareixen demà a les Corts a la Comissió d’Investigació sobre l’adjudicació de places a residències de la tercera edat

 

La síndica adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, ha manifestat que “amb la compareixença demà, en la Comissió d’Investigació de les residències del Grup Savia, dels empresaris Enrique Ortiz i Arturo Alario esperem aclarir moltes incògnites. Ells dos són peces clau en la investigació que estem portant a terme des del parlament valencià per l’adjudicació de places en residències de la tercera edat”.

 

Segons ha explicat Álvaro, “d’entre les converses que es feren públiques, destaca la negativa dels dos compareixents a deixar entrar en el negoci a un tercer actor que, pel que portem de comissió fins ara, també estava relacionat al més alt nivell amb qui ells anomenaven el ‘pare Cotino’. És un assumpte sobre el qual cal incidir per averiguar fins a on arribava la trama de les adjudicacions de places”.

 

“A més a més, entre moltes altres qüestions, des de Compromís també volem incidir en fets que ens resulten curiosos i als quals fins el moment no hem trobat resposta. Per exemple, per què el Grup Savia fou agraciat amb el concert de fins a sis residències més una vegada el contracte original havia caducat i sense cap ampliació pública del mateix, mentre Cotino era Conseller de Benestar Social”.

 

“Òbviament també preguntarem Ortiz i Alario sobre quina era la forma amb la qual pretenien ‘avorrir’ al que aleshores era Secretari Autonòmic davant la demora en les adjudicacions, a qui entregaven els llistats de centres privats perquè foren tractats i concertats com a públics, o quina seria la definició d’ ‘estar damunt’  dels treballadors socials i alcaldes dels municipis on pretenien concertar places”.

 

“Considerem que tant Arturo Alario com Enrique Ortiz, inculpats en altres casos de corrupció, són dos testimonis contundents en la investigació que s’està duent a terme en les Corts i de la qual cada vegada es desprenen més contradiccions entre els testimonis que caldrà anar aclarint”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.