• La Fundació Jaume II el Just, gestionada per Vicente Burgos, va acumular 56 factures amb Thematica Events SL
  • La Fundació del Palau de les Arts va demanar ofertes a tres empreses investigades o properes al Partit Popular per a la seua festa inaugural

 

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha desvetlat hui durant la sessió de control al President, el funcionament d’algunes fundacions públiques o amb participació pública durant el govern del Partit Popular que, segons ha afirmat, “han sigut un bon ecosistema per als xanxullos i la corrupció”.

 

Ferri ha posat com a exemple la relació de la Fundació Jaume II el Just, encarregada de gestionar el Monestir de Santa Maria de la Valldigna i l’empresa Thematica Events S.L, investigada en el marc de l’Operació Taula com a instrument de l’entramat suposadament vinculat al finançament il·legal del Partit Popular a través de comissions en les adjudicacions públiques.

 

El síndic de Compromís ha denunciat que entre juny de 2005 i desembre de 2007 l’empresa investigada, dedicada al càtering, va facturar en 56 ocasions amb una quantitat total facturada de 1.601.259,15€. Estes factures corresponen a àmbits molt diversos que van des de l’organització de festivals o esdeveniments, fins el lloguer d’un cotxe per al desplaçament del gerent de la Fundació, Vicente Burgos.

 

“Estem davant d’una mostra de com gestionava –o saquejava- el Partit Popular allò que Camps qualificava com a ‘centre espiritual dels valencians’”, ha afirmat el portaveu valencianista. Per altra banda, Ferri també ha fet pública informació sobre la contractació de l’espectacle inaugural del Palau de les Arts en octubre de 2005. Per a esta contractació, la Comissió Executiva amb la participació de Gerardo Camps i Alejandro Font de Mora, va iniciar un procediment negociat sense publicitat contactant amb tres empreses per a rebre ofertes econòmiques.

 

Segons l’expedient fet públic per Compromís, les empreses contactades van ser la pròpia Thematica Events S.L –que finalment es va dur la contractació per 574.200€-; S.I.M, empresa gallega vinculada a directius del Partit Popular a la Xunta; i Universo Selección, empresa també investigada en l’Operació Taula i participada per Engloba.

 

Per a Ferri, “ens trobem davant una mena de Càrtel de la Corrupció. Empreses que semblaven homologades per a participar d’estos procediments i que hui estan sent investigades per facilitar les ‘mordides’ als dirigents populars i canalitzar el finançament il·legal del PP”.

 

“Des de Compromís continuarem col·laborant amb l’auditoria de la gestió ruïnosa del Partit Popular. A alguns els molesta que es coneguen estos casos de corrupció; però a nosaltres i a la immensa majoria de valencians i valencianes el que ens molesta és que ens hagen furtat tot el que ens han furtat. Per això celebrem que el nou Consell tinga en ment augmentar el control sobre les fundacions públiques, en la nova Llei del Sector Públic”, ha conclòs Ferri.