La diputada de Compromís a les Corts, Isaura Navarro, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació per unanimitat, en l’última sessió de la Comissió  de Política Social, de “la nostra proposició no de llei per aconseguir eradicar la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part de les superfícies comercials. Amb el suport de tots els grups parlamentaris instarem el Consell a que hi haja una regulació específica que prohibisca que els aliments que estan en bon estat siguen destruïts”.

 

Segons ha explicat la diputada de Compromís, “s’ha de veure com es fa després el repartiment per a que eixos aliments arriben a totes les famílies. És necessari canviar el model, com s’ha fet en França i en Itàlia, per aconseguir que les distribuïdores d’aliments i els supermercats tinguen en compte que no es pot anar destruint aliments quan hi ha gent que està patint fam”.

 

“Una de les paradoxes amb les quals ens trobem, és veure com moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes”.

 

Navarro ha recordat que “segons estadístiques publicades per la Unió Europea, l’Estat espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10,7% del total de la UE. Un informe de Caritas de l´any 2014 va identificar Espanya com el segon país de la UE amb més pobresa infantil, només per darrere de Romania. Poques setmanes després un altre informe, en aquest cas, de ‘Save the Children’ va destacar que Espanya és el segon país on les ajudes socials són menys efectives en la reducció de la pobresa infantil, només per darrere de Grècia”.

 

“La brutalitat de les dades obliga a les administracions públiques a fer front a aquesta situació amb tots els elements que es tinguen a les mans. Molts ajuntaments ja han establit xarxes de distribució d’aliments a persones necessitades, però hem d’aconseguir que ho facen tots. Ara, amb l’aprovació de la nostra iniciativa, el Consell haurà de desenvolupar la normativa que evite la destrucció d’aliments en bon estat”, ha conclòs Navarro.