Els 19 diputats de Compromís en les Corts han signat la proposició de llei que el diputat del grup parlamentari, Jordi Juan, ha presentat per tal que es derogue la reforma de l’article 135 de la Constitució Espanyola (CE), feta el 2011 pel PSOE i el PP. “L’objectiu de la proposta és acabar amb el marc legal que ha propiciat les polítiques de retallades en els serveis públics”, ha explicat Juan.
Segons el diputat de Compromís, “amb el pas del anys ha quedat demostrat que la reforma de l’article 135 de la Constitució i la conseqüent llei d’estabilitat pressupostària, lluny de ser un antídot contra la crisi ha portat més empobriment a la població i més patiment, sobretot als col·lectius més vulnerables del sud d’Europa”.

 

“I en un context d’emergència social, com el que ens trobem, cal protegir i continuar desenvolupant l’Estat del Benestar. En aquest sentit, l’Acord del Botànic inclou tota una sèrie de propostes que posen al capdavant de l’acció del govern a les persones, i que revertiran les polítiques d’austericidi que tant han afectat al nostre país. Però, la reforma de l’article 135 de la Constitució de l’any 2011 suposa un entrebanc a les polítiques de recuperació social que estan començant a aplicar-se al País Valencià”.

 

“Per això, per la importància que té aquesta modificació, raó per la qual tots els diputats i diputades del grup la signem, demanem a les Corts Valencianes que trameten al Congrés dels Diputats la proposta de modificació de l’article 135 de la Constitució. Proposem tornar a la redacció anterior a la reforma de l’article, afegint un tercer punt que estableix la prioritat de la despesa en els serveis públics fonamentals davant qualsevol altre tipus de despesa, tal com ja es va proposar al Congrés dels Diputats en novembre de 2013”.
“Per evitar les polítiques que sols han beneficiat als bancs i a una xicoteta
oligarquia privilegiada, queda més que justificat derogar eixa reforma de l’article 135, impulsada en agost de 2011 pel PP i pel PSOE”, ha conclòs el diputat Jordi Juan.