La diputada de Compromís en les Corts per la província d’Alacant, membre de la comissió de sanitat, Marian Campello, i la portaveu local de l’executiva de Compromís per Elx, Tamara Martínez Lidón, s’han reunit aquest matí amb representants sindicals expedientats  per Ribera Salut.

El passat dia 19 d’abril es va convocar una concentració a les portes de l’hospital Vinalopó per “Una sanitat pública i universal”, i en protesta per l’expedient obert a quatre treballadors i l’acomiadament disciplinari d’un d’ells, concentració on van estar presents membres de diferents sindicats, companys dels afectats que mostraven la seua repulsa i representants de Compromís.

¨Des de Compromís anem a continuar lluitant per una sanitat pública i de qualitat i sobre tot perquè els drets dels treballadors no es convertisquen en paper mullat, per açò vam voler estar allí el passat dia 19”, ha manifestat la diputada Marian Campello.

Després d’aquesta concentració hui s’ha produït una reunió entre Compromís i membres de la plataforma per a proposar i engegar accions sobre aquest tema i per a conèixer de primera mà quina era la situació actual dels afectats.

En la reunió, membres d’aquesta plataforma per la sanitat pública han expressat les seues reivindicacions a les representants de Compromís i s’han intercanviat opinions sobre com intentar millorar la situació actual, tant dels treballadors que han sigut expedientats com dels hospitals que segueixen emmarcats en el “Model Alzira” de gestió privada de recursos públics.

“Des de Compromís per Elx treballarem per acabar amb el greuge comparatiu que pateixen els il·licitans i il·licitanes que es veuen abocats a dos models diferents, depenent de la zona en la qual habiten. Per això lluitarem per la reversió i revocació de la contracta”, ha assegurat la portaveu del col·lectiu local, Tamara Martínez Lidón.

“La nostra meta seguirà sent no solament el suport a un model sostenible de sanitat pública i universal sinó de treball i reivindicació braç a braç, tant amb sindicats com amb membres de la societat civil per a aconseguir-ho”, ha conclòs la diputada Marian Campello.