El diputat de Compromís en les Corts i president de la Comissió d’Indústria, Comerç, Turisme i Noves Tecnologies, Víctor García, ha presentat una proposició no de llei per instar al Consell a estudiar les potencialitats de desenvolupament de la Xarxa de Centres BTT o espais a l’aire lliure dissenyats i preparats per a usuaris de bicicleta de muntanya, amb l’objectiu d’ampliar la xarxa al llarg del territori, i les possibilitats de connectar diferents centres entre si, dinamitzant així el turisme d’interior.

 

Segons García, “en 2009 l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) va iniciar el projecte de la Xarxa de Centres BTT, que compta en l’actualitat amb una desena de centres però que no cobreix la totalitat del territori valencià. Ens trobem amb zones amb rutes molt transitades però sense centre ni amb els serveis adequats”.

 

“Tindre una Xarxa de Centres BTT completa, que cohesione la nostra geografia, incentivarà el desenvolupament turístic sostenible i respectuós amb el medi i, en sintonia amb les polítiques adoptades recentment per l’AVT, fomentarà el turisme d’interior, ajudant a desestacionalitzar els fluxos turístics”.

 

“Els centres BTT es troben situats en paratges privilegiats per la seua bellesa paisatgística, i permeten a l’usuari i al viatger descobrir el País Valencià a través de la diversitat dels seus paisatges, la seua cultura i les seues gents. Són un element important de l’estratègia turística del nostre territori ja que no solament ofereixen experiències, també dinamitzen la demanda turística d’interior en aspectes com els allotjaments, la restauració, el patrimoni cultural i natural, entre d’altres. A més a més, creen ocupació, impulsant la reactivació econòmica i turística de les zones de l’interior”.

 

“Es tracta d’explotar l’atractiu turístic del País Valencià i el potencial de la nostra orografia, tenint en compte la reduïda oferta de centres BTT que fins el moment existeix en la resta de la península, exceptuant a Catalunya i Euskadi”, ha afegit el diputat i alcalde de l’Alcora.

 

D’altra banda, “plantegem la necessitat d’elaborar una guia de bones pràctiques per a assegurar el respecte dels ecosistemes per on passen les rutes i la sostenibilitat del centre, així com la seguretat dels usuaris i la qualitat del servei oferit. I tot això s’ha de fer establint una via de diàleg entre els diferents actors implicats, com són l’administració pública, els gestors, els usuaris, els clubs i les associacions, els comerços i els serveis locals, per a coordinar accions i incorporar propostes, suggeriments i queixes”, ha conclòs el diputat Víctor García.