Nadal: “Apostem per la reversió i la rescissió del contracte amb Marina Salud pels seus incompliments”

 

El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, el pegolí Josep Nadal, ha presentat una proposició no de llei (PNL) instant al Consell a que trasllade a Marina Salud l’obligatorietat d’introduir en el pla d’inversions la construcció del nou Centre de Salut de Dénia i l’ampliació i conversió del Centre de Salut de Calp, tal com figura a les modificacions del Plec de Condicions de la concessió.


“Aquest és sols un dels molts incompliments del contracte de gestió per part de Marina Salud, per això apostem per la reversió i la rescissió del contracte per incompliment i estarem vigilant amb lupa, fins a l’últim dia que existisca, la concessió de la sanitat de la Marina Alta a DKV i Ribera Salut, perquè no hi haja cap incompliment més”, ha afirmat Nadal.


“Aquesta iniciativa es suma a la bateria de preguntes que la setmana passada presentàrem després de les informacions que deien que la concessionària havia presentat un pla de viabilitat motivat per unes suposades pèrdues de 23 milions d’euros, a causa de l’aplicació de la lliure elecció de metge. Cal saber si eixes pèrdues són certes i si l’aplicació de la lliure elecció suposa pèrdues de 23 milions. Pensem que no perquè, sols uns pocs mesos abans d’aquesta afirmació, Marina Salud deia que tenia beneficis, i no es pot canviar el balanç tan ràpidament”.

“A més a més, també volem saber si la construcció del nou hospital de Dénia també va servir per a finançar al PP amb els sobrecostos, i si és així de quants diners estem parlant. Per això hem demanat la còpia del projecte d’execució de l’hospital, els projectes tècnics i d’instal·lacions i l’acta de dimensió d’inversions. Peticions que es sumen a la del mes passat, demanant el Pla d’Inversions quinquennals, un document que Marina Salud havia d’entregar cada cinc anys però que els sindicats diuen que mai ha presentat”, ha conclòs el diputat Josep Nadal.