Ferri: “esta auditoria de les concessions demostrarà com la privatització de les ITV fou una estafa que hem pagat molt cara”

 

Segons ha recordat el Síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, “el passat 13 de gener el Ple de Les Corts aprovà una proposició de Compromís que instava a la Sindicatura de Comptes a realitzar un auditoria sobre la concessió i gestió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV)”.

Després de ser informada pel parlament valencià de la resolució aprovada en el ple la Sindicatura de Comptes ha remés un escrit al parlament valencià informant de l’Acord adoptat dins d’este ens estatutari pel qual s’inicia l’auditoria reclamada per Les Corts.

Segons ha explicat Ferri “és tracta d’una auditoria que reclamàrem des de Compromís l’any 2013 i que fou rebutjada tant per la majoria absoluta que tenia aleshores el PP en Les Corts com per la pròpia Sindicatura de Comptes quan li ho plantejàrem formalment. Ara per fi podrem posar la lupa sobre el negoci de la gestió de les ITV conseqüència de la privatització realitzada per Eduardo Zaplana l’any 1997 amb què foren beneficiades empreses afins al PP.

“La Sindicatura De Comptes s’ha avingut a realitzar una auditoria sobre la gestió de les ITV amb criteris d’eficiència, eficàcia i economia des que es van privatitzar. Esta auditoria avaluarà les concessions, analitzarà les tarifes, realitzarà una estimació dels costos de la prestació del servei mitjançant la gestió pública comparant-lo amb el model privatitzat actual i incorporarà una altra comparativa amb els models presents en la resta de les comunitats autònomes”.

Per a Ferri “darrere de la privatització de les ITV va estar la intenció del govern del PP de beneficiar al màxim les concessionàries. Estem davant un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians hem pagat molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors com el del transport i en general a les famílies valencianes, perquè hem hagut de suportar durant una dècada les tarifes d’ITV més altes d’Espanya.

Segons el portaveu de Compromís “les ITV són un exemple més de com la privatització dels serveis públics són en realitat una estafa que perjudica greument la ciutadania per beneficiar  empreses molt concretes properes al poder. S’aprovaren condicions molt avantatjoses per a les concessionàries, com la no gratuïtat de la segona inspecció o la inclusió de la prova de sonometria, amb les quals aconseguiren uns ingressos extraordinaris que no han anat acompanyats d’un augment del cànon que cal pagar a la Generalitat. El negoci ha sigut redó a costa de la butxaca dels valencians i valencianes”.

“Estem convençuts, vistes totes les proves sobre la privatització de les ITV que venim acumulant durant anys, que amb l’auditoria de la Sindicatura de Comptes quedarà evident com les privatitzacions dels serveis públics són en realitat una estafa que perjudica greument la ciutadania per beneficiar empreses molt concretes properes al poder”, ha conclòs Ferri.