Les Corts constitueixen, a proposta de Compromís, la Comissió d’Investigació sobre la contaminació de l’aigua en la Ribera

 

La diputada de Compromís en les Corts, Graciela Ferrer, ha assenyalat que “la contaminació dels aqüífers és un problema que afecta a una part important de la població al País Valencià, ja que molts pobles i ciutats depenen de les aigües subterrànies per al seu abastiment. D’ahí la importància que ja s’haja constituït la Comissió d’Investigació al nostre parlament per esbrinar els motius de la contaminació en l’aigua potable als municipis del nostre territori, com ara els de la Ribera”.

 

Segons Ferrer, que ha estat nomenada presidenta d’aquesta comissió d’investigació, “és important aprofundir en estos motius que provoquen el deteriorament de l’aigua i en els seus efectes en les dones embarassades i els xiquets i xiquetes”.

 

“Des de fa anys, les concentracions de nitrats i d’altres substàncies tòxiques en molts aqüífers valencians, com és el cas de la Ribera, han mostrat una tendència creixent, superant els llindars màxims permesos per la normativa de qualitat de l’aigua potable”.

 

“Això suposa posar en perill la garantia del dret humà d’accés a l’aigua potable per la pèrdua de qualitat dels recursos hídrics en un territori com el nostre, afectat recurrentment per sequeres i on els efectes del canvi climàtic limitaran encara més els recursos hídrics disponibles”.

 

“Volem que aquesta comissió, que en 15 dies ja tindrà propostes, treballe de manera constructiva per a millorar la qualitat de vida de les persones, així com la qualitat dels ecosistemes dels quals depenem”, ha conclòs Graciela Ferrer.