El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, que s’ha reunit aquest matí amb la secció sindical de Comissions Obreres de Tragsa, ha assenyalat que “encara hi ha molta feina per fer per tal de resoldre els problemes laborals de les brigades d’emergència. Per exemple, parlem que els quasi dos milions d’euros que rep Tragsa anualment, podrien estalviar-se si la Generalitat assumira el personal laboral que ara porta la dita empresa”.

 

Segons Ponce, “ara mateix hem demanat al Consell els plecs de les prescripcions tècniques del servei de Tragsa a les brigades, així com el conveni de col·laboració entre aquesta empresa i la Generalitat, per tal de cercar les solucions més adients als problemes laborals que patixen les brigades. I també cal obtindre un informe de l’INVASAT, de 2012, que la mateixa Tragsa va demanar sobre el personal que treballa a la bioplanta de Caudete de las Fuentes”.

 

“Aquest informe demostrava que les condicions de la bioplanta estaven provocant al·lèrgies i altres patologies en les treballadores del centre, on s’investiga i treballa amb insectes com a eina de lluita biològica contra les plagues en els nostres espais naturals. Un informe que el comitè d’empresa ha demanat i que Tragsa li ha denegat”.

 

“Sabem que la Proposició No de Llei (PNL), presentada conjuntament amb el PSPV, obri el camí per tal que s’equiparen les condicions laborals de les brigades a les dels bombers forestals, dotant-los de la formació i l’equipament necessaris, així com contemplar llocs de treball de segona activitat per poder aprofitar l’experiència dels treballadors que, per edat o d’altres circumstàncies, ja no poden estar en primera línia. Una PNL on també es demana establir els coeficients reductors en l’edat de jubilació”.

 

“Així, tots els treballs que ja hem iniciat volem que siguen objecte d’estudi en una Comissió que anem a impulsar els grups que donem suport al Govern valencià. L’objectiu és treballar per garantir un futur estable als professionals valencians de les emergències”, ha conclòs Juan Ponce.