La portaveu adjunta del grup parlamentari Socialista, Ana Barceló, i el portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, han registrat una Proposició No de Llei (PNL) per substituir les actuals categories de tots els treballadors de les Unitats de Brigades d’Emergència, tant terrestres com helitransportades, per la de bomber forestal.

 

Segons ha explicat el diputat Juan Ponce, “és una reivindicació que durant molt de temps han demanat els brigadistes i a les que des de Compromís i PSPV sempre hem donat suport, treballant per donar una solució estable al futur d’aquestos professionals de les emergències”.

 

“És important aconseguir que els brigadistes siguen considerats bombers forestals, objectiu que implica dotar-los de la formació i l’equipament necessaris, així com contemplar llocs de treball de segona activitat per poder aprofitar l’experiència dels treballadors que, per edat o d’altres circumstàncies, ja no poden estar en primera línia”, han remarcat els diputats.

 

D’altra banda, la diputada Ana Barceló ha assenyalat que “ha arribat el moment de visibilitzar i reconèixer la tasca de totes aquelles Brigades d’Emergència, aèries i terrestres, que treballen per la seguretat i intervenen en situacions extremes. Ens recordem del personal que treballa per la seguretat i protecció del nostre medi ambient únicament en situacions puntuals d’incendis, inundacions o rescats, però els oblidem la resta de l’any, per la qual cosa és necessari que des de l’administració s’equipare el treball que exerceixen amb la categoria professional que els correspon”.

 

Així, PSPV-PSOE i Compromís han coincidit en afirmar que “amb aquesta iniciativa el que es pretén és traure de la precarietat laboral a les Unitats de Brigades d’Emergència i reconèixer la seua gran tasca professional”.