“Per primera volta els senadors i senadores designats per Les Corts hauran de rendir comptes al voltant de la seua gestió al Senat”

 

El diputat i alcalde de Compromís, Jordi Juan, i la també diputada i portaveu adjunta, Mònica Àlvaro, han registrat una petició per què els senadors designats per les Corts Valencianes compareguen en Comissió per rendir comptes de la seua gestió fins ara en la Cambra Alta a Madrid.

 

“El Senat ha de deixar de ser el cementiri d’elefants o la jubilació daurada dels polítics retirats. No és aquesta la intenció amb la qual la Constitució espanyola va crear la Cambra, sinó com a un òrgan de vertadera representació territorial”, ha manifestat Àlvaro.

 

Per la seua banda Jordi Juan ha afirmat que, “a Compromís no hem votat una designació de Senadors a l’ús, sinó que volem saber de les tasques i compromís d’eixes persones amb la nostra autonomia i el treball desenvolupat fins al moment. El tancament de l’actual legislatura és clau per a fer balanç”.

 

Així, de portar-se endavant les compareixences sol·licitades a la Mesa de les Corts, tant Barberà, com Fabra, Lerma, Mulet, Crisol i Lima hauran de tornar a les Corts, des d’on foren designats per a donar compte de la feina feta en nom de l’autonomia per la qual han estat nomenats i allí justificar amb dades les tasques realitzades al Senat fins el moment.

 

“Som conscients de què és la primera volta que uns diputats demanen aquest tipus de convocatòria, però creiem que en pro de la transparència i exemplaritat que es demana a les institucions públiques, no hi haurà cap problema per comptar amb l’assistència dels senadors”, matisen els diputats de Compromís.