Ferri: “El govern del PP va finançar amb 61.403 euros públics els primers passos de la Púnica, que tingué el seu origen a terres valencianes abans de fer el salt a Madrid”

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha tingut accés, a través d’una petició de documentació al Consell, a les factures pagades per la Generalitat Valenciana a la xarxa corrupta coneguda com Púnica. Ferri realitzà reiterades peticions de documentació a l’anterior govern del PP que no foren satisfetes; una nova petició al Consell sorgit de les passades eleccions del 24 de maig ha fet que per fi el portaveu de Compromís haja pogut aconseguir còpia dels pagaments de l’administració valenciana a Púnica.

Esta documentació revela que en els anys 2010 i 2011 la Conselleria de Medi Ambient amb Juan Cotino de conseller, la Conselleria Solidaritat, amb Rafael Blasco al capdavant i la Conselleria d’Educació quan era conseller Alejandro Font de Mora pagaren 61.403 euros a l’empresa d’Alejandro de Pedro EICO Online Reputacion Management.

Es tracta d’unes factures que en moltes ocasions no es pagaven a través d’Hisenda, com estipula la normativa vigent, sinó que eren satisfetes de forma immediata per les mateixes conselleries mitjançant pagaments de caixa fixa. Els conceptes d’estes factures revelen que es tractava de presumptes labors realitzades per De Pedro relacionades amb internet per a estes conselleries.

Com a exemple d’estes factures, sota redaccions grandiloqüents com “Estudio, puesta en marcha y parametrización de perfil red social Facebook y Twitter” l’imputat per pertànyer a la trama Púnica facturà 3.964 euros a la Conselleria de Solidaritat en juliol de 2010 o “Escucha activa mensual en Medios Digitales, Redes Sociales y Blogsfera” a la Conselleria d’Educació per 6.068 euros.

Segons ha assenyalat Ferri “com es desprèn de la investigació de la causa judicial oberta, De Pedro facturava a l’administració per uns conceptes quan presumptament el que acabava fent són feines per a les campanyes electorals del PP, així s’arribaren a cobrar eixos 4.000 euros per obrir un compte de Facebook i Twitter o els 6.000 euros per fer recerques en Google. Les dates d’estes factures confirmen que la trama Púnica té el seu origen a territori valencià, amb estes factures de 2010 i 2011, fins que en anys posteriors van reorientar la seua activitat cap a la Comunitat de Madrid amb contractes públics d’altres administracions”.

“No era casualitat que el PP intentara amagar tota esta informació amb el seu règim d’opacitat. Afortunadament, la societat valenciana ha superat eixa trista etapa amb la línia de transparència que ha encetat el nou Consell. Ara és el moment de que els responsables d’estes contractacions, inclòs el vicepresident de Les Corts, expliquen perquè van pagar eixes quantitats exagerades per treballs tan simples a la trama Púnica”.

“Tal i com diguérem a la ciutadania al mes de maig, des de Compromís no anem a passar pàgina i volem auditar la gestió del PP plena de negocis muntats per a beneficiar-se i beneficiar els seus amics. Des de Compromís anem a continuar este camí de denúncia i de traure a la llum totes les malifetes del PP amb els diners de la ciutadania. I ara el pas següent amb la documentació sobre la Púnica és dur-la a l’Audiència Nacional on s’investiga este cas”, ha conclòs Ferri.