“La decisió per part del Tribunal Administratiu Central de retardar l’engegada del programa de vacances de l’IMSERSO no és solament un colp de tints catastròfics per al turisme del nostre territori. És un exemple més de la improvisació del govern de Mariano Rajoy i suposa una amenaça per a 18.000 llocs de treball dins d’un sector que porta anys lluitant per mantenir-se a flotació. Urgix que liciten de nou aquest programa en el menor temps possible”, ha denunciat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mireia Mollà.

Compromís vol mostrar la seua solidaritat amb totes aquelles empreses hoteleres que veuen perillar la planificació de la seua temporada i, conseqüentment, podrien veure’s abocats al tancament des del pròxim mes fins l’abril vinent, amb els conseqüents acomiadaments o caigudes en la contractació que poden suposar pèrdues d’entre 40 i 50 milions d’euros com sostenen des del sector.

La Comunitat Valenciana és receptora de més de 200.000 jubilats espanyols, quasi una quarta part del total de beneficiaris d’aquest programa de turisme social amb més de 30 anys d’antiguitat a Espanya. L’anul·lació momentània del pla “especialment al nostre territori, és un obstacle més que ens posa Madrid per a resistir una situació econòmica i financera que ens aboca a ser un territori ancorat en l’endeutament”.

“Guardamar, Finestrat, Altea, Xàbia, Santa Pola, Gandia, Peníscola i, en menor mesura, Benidorm són els municipis afectats per una sentència que dicta un tribunal de la pròpia administració. No sona seriós i plou sobre mullat”, ha advertit la parlamentària il·licitana.

Mollà ha recordat que, ja en 2012, el retard del Govern en la revisió dels Pressupostos Generals de l’Estat va obligar a demorar les vendes d’aquest programa causant neguit i pèrdues als establiments valencians durant més d’un mes: “Els de 2012 no solament van ser els pressupostos de les retallades, sinó els que va amagar Rajoy per a veure si guanyava les eleccions andaluses. Un exemple de frivolitat més de qui diu estar centrat solament en l’economia”.

“Madrid ha de rendir comptes davant el sector, explicar com s’ha arribat a açò. No n’hi ha prou amb una simple disculpa, arribats a aquest punt és impossible que els hotels organitzen un programa semblant per a la temporada baixa”, ha considerat Mollà.