El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, ha presentat una petició de documentació al Consell per a conèixer els projectes urbanístics que no tenen informe favorable de les respectives Confederacions Hidrogràfiques. “Es tracta d’una documentació que des de Compromís reclamàrem en vàries ocasions durant la passada legislatura i que sistemàticament va ser denegada per l’aleshores consellera de Territori, Isabel Bonig”, explica Ponce.

“Des del grup parlamentari de Compromís hem demanat el llistat complet de tots els desenvolupaments urbanístics aprovats en les Comissions Territorials d’Urbanisme d’Alacant, Castelló i València, que no tinguen l’informe de la Confederació Hidrogràfica, de caràcter preceptiu i vinculant. La normativa actual estableix com a obligatori que els plans urbanístics vagen acompanyats d’un informe previ sobre la suficiència hídrica emès per l’organisme de conca. Així ho ha reafirmat també el Tribunal Suprem en sentència de maig de 2015 sobre el Pla Rabassa a Alacant”.

Per a Ponce, “no s’hauria d’haver aprovat cap desenvolupament urbanístic sense comptar amb l’informe d’organisme de conca, com ha passat mentre governava el Partit Popular. Esta documentació que reclamem pot ser molt aclaridora de la desfeta que ha patit el territori valencià en els darrers anys. I no ha estat només un problema mediambiental sinó que també ha afectat al sector urbanístic, apostant per un model especulatiu amb el territori que ha acabat sent molt negatiu per a la nostra economia”.

“Per això, amb aquesta petició de documentació volem auditar la magnitud del desastre urbanístic que han suposat els reiterats incompliments de la normativa per part del PP valencià. D’aquesta manera podrem enfrontar-nos i detindre qualsevol actuació urbanística aniquiladora del territori. Amb el nou govern, compromés amb les persones i el nostre territori, vetlarem per garantir un canvi de model més respectuós i més sostenible social, econòmica i mediambientalment”, conclou el diputat de Compromís.