El diputat de Compromís denuncia que “el va inaugurar aquest estiu passat la mateixa consellera de Cultura, però no funciona per manca de personal”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “el Centre d’Interpretació de la Cartoixa de Valldecrist, a Altura, va ser inaugurat aquest estiu per la mateixa consellera de Cultura, que va assegurar que serviria per a potenciar les visites i la coneixença d’aquest monument; però, a hores d’ara, aquest Centre continua sense funcionar, per manca de personal”.

Davant d’aquest situació, el diputat de Compromís li ha presenta a la consellera ”una pregunta parlamentària per a que ens explique, si és que ho pot fer, com és possible inaugurar una instal·lació com aquest Centre d’Interpretació sense haver previst la dotació del personal suficient per a poder posar-lo en funcionament. Volem saber qui és el responsable del funcionament d’aquest Centre, i quines obligacions va contraure la conselleria quan la consellera en persona va dur a terme la seua inauguració”.

Pañella ha assegurat que “estem farts de la política d’aparador que practica el PP, basada només en les inauguracions i l’autobombo, però sense resultats pràctics posteriors. És la mateixa que pràctica, per exemple, en els espais naturals, omplint les carreteres d’indicadors sobre com accedir-hi, però eliminant el personal que els hauria de gestionar. I, mentrestant, deixa fer-se malbé les instal·lacions ja existents. Estic pensant, sense anar més lluny, en el Museu de la Taronja de Borriana, tancat a cal i canto i abandonat a la seua sort. Veurem què em respon ara la consellera sobre aquest Centre d’Interpretació, que hauria de potenciar la coneixença i les visites a un dels atractius artístics i turístics més importants de les nostres comarques, com és la Cartoixa de Valldecrist”.