La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha presentat avui una sèrie de preguntes escrites dirigides al Conseller de Sanitat per a demanar-li explicacions per l’actual situació en l’Hospital Provincial de Castelló, on segons fonts del propi centre, hi hauria una llista d’esperar quirúrgica que afectaria a més de 1500 pacients.

Segons aquestes fonts, hi hauria casos de romandre en aquesta llista d’espera més de dos anys de tempos per a poder ser intervinguts, amb el tot el que açò comporta, que una persona puga estar dos anys en una llista d’espera per a ser intervingut quirúrgicament, és simplement una barbaritat.

Enfront d’aquesta situació, des de Compromís s’ha recordat que en l’Hospital Provincial existeixen un total de 13 cirurgians, dels quals només 7 són fixos, 3 en interinatge i els altres tres llocs estan en l’actualitat vacants, desconeixent la intenció de la direcció del consorci quant a la resolució dels llocs vacants, si se’n pretén donar cobertura o directament amortitzant-los.

Des de Compromís s’ha remarcat que aquest cas concret, que desgraciadament no en seria únic, “mentre no es cobreixen les plantilles amb els llocs vacants, veiem com la llistes d’espera es disparen i expulsen a molta gent al fet que si vol ser atesos en temps raonable, qui puga pagar-s’ho, haja de recórrer a la sanitat privada, i que la pública continua degradant-se i estigmatitzant-se per a la gent que té menys recursos”. Oltra ha demanat que es responga per escrit el perquè d’aquesta situació, i què pensa fer amb els llocs vacants.