El diputat de Compromís diu que “quan alertàvem sobre les conseqüències que podien tindre les retallades en personal i material, ens hauríem estimat més no encertar-la”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “per desgràcia, hem tingut raó quan alertàvem fa unes setmanes sobre els perills d’incendis forestals que s’amagaven darrere de les retallades pressupostàries en personal i material de prevenció. Era d’aquelles vegades que t’hauria agradat equivocar-te, però no, dissortadament no ha estat així”.

Pañella s’ha referit als incendis que ja s’han patit: “primer el de Cullera, fruit a més de la irresponsabilitat d’un alcalde del PP, al qual des de Compromís ja li hem exigit que responga dels seus actes; després el de Torrent; fa pocs dies, el del parc natural del Montgó; i tot això, quan encara només estem a primers de maig; i si a les comarques de Castelló hem tingut la sort que encara no n’haja esclatat cap d’important, això és fruit de la casualitat i no de l’actuació del Consell, que és igual de deficient en tot el país”.

El diputat de Compromís ha reiterat que “aquests incendis no es poden justificar, com fan sempre, al·legant el vent, les altes temperatures i la inaccessibilitat de les zones. Sempre hem patit fortes ventades, vents de Ponent secs i eixuts, que produixen altes temperatures, i el relleu muntanyós dels nostres boscos no ha canviat. Però si a aquest mateix vent, a les altes temperatures i a la inaccessibilitat del terreny li contraposàrem una bona dotació de personal de vigilància i extinció en orígen, correctament pagat i satisfet del seu treball, i el dotàrem d’uns bons mitjans tècnics, sobretot de prevenció i d’extinció ràpida, segur que les mateixes circumstàncies metereològiques i orogràfiques tindrien una incidència molt menor”.