Pañella: “Hi ha fortes pressions perquè l’A7 no es complete”

El diputat de Compromís diu que “la seua entrada en funcionament abans del 2019 perjudicaria molt els interessos de la concessionària de l’autopista AP-7”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “aprovar l’estudi definitiu sobre el tram de l’autovia gratuïta A-7, que hauria d’unir la Jana amb el Perelló, sense haver fet res per a dur endavant la construcció del tram anterior, entre Vilanova i la Jana, són ganes de burlar-se de la ciudadania i dels soferts conductors que han de triar entre pagar els elevats peatges de l’autopista AP-7 o patir els embussos i els perills de la N-340”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “el govern de Rajoy rep fortes pressions, que ell accepta encantat, per a que l’A7 no estiga llesta i en funcionament abans del 2019, quan finalitza el temps de la concessió de l’autovia AP-7. I és que els concessionaris d’aquesta infraestructura no estan disposats a empassar-se la disminució de vehicles, i, per tant, les pèrdues d’ingressos, que els suposaria la possibilitat de poder circular gratuïtament per una autovia entre València i Tarragona. Aquestes pressions ja es van fer evidents durant anys quan la Generalitat Valenciana havia de construir l’enllaç en Almenara d’aquesta autovia, i ara es tornen a donar, corregides i augmentades, sobre un govern de Madrid que no es destaca precisament per la seua resistència a aquesta mena de pressions, tan “properes” a ell”.

Pañella ha afirmat que “des de Compromís, exigim l’acceleració de tot el procés d’aprovació i construcció real d’aquests trams de l’autovia A-7, començant pel que ha d’unir Vilanova amb la Jana i continuant per aquest entre la Jana i el Perelló. Recordem que, segons el conveni signant per l’estat amb la Generalitat valenciana, aquestes obres haurien d’haver estat acabades i enllestides el 2010, i han passat quatre anys i continuem estant com estem. I, en aquest sentit, durem a les Corts una nova proposta perquè el màxim òrgan legislatiu valencià inste Madrid a iniciar ràpidament les obres en tot el recorregut que encara resta pendent, i preguntarem en el Congrés al govern espanyol quin sentit té aprovar l’estudi definitiu d’un tram de l’A7 quan no s’ha fet encara res per posar-ne en marxa l’anterior”.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *