Recorda que “des de Compromís, vam llançar en el seu dia el crit d’alarma, però ADIF es nega a escoltar les reclamacions que li arriben en aquest sentit”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha exigit “una vegada més, que el tram del Corredor Mediterrani entre Castelló i Vandellòs tinga, de manera provisional, un tercer carril en l’actual ample ibèric. Perquè, si no és així, s’impedirà la circulació per aquest trajecte dels més de 90 trens de mercaderies que el travessen actualment cada setmana, obligant-los a donar una volta antieconòmica per Madrid”.

Pañella ha assegurat que “el que no es pot és posar els bous abans que el carro. Des de Compromís, per suposat, som uns decidits partidaris de l’adaptació del nostre sistema viari a l’ample europeu, única manera de garantir unes comunicacions àgils i ràpides amb la resta del continent. Però no podem dur a terme aquesta transformació fins que no siga veritablement renovat tot el sistema, incloses les màquines i els vagons que han de traslladar els productes. Per això exigim aquest tercer vial en ample ibèric de manera provisional, fins que tot el sistema estiga completament adaptat”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “proposarem a les Corts Valencianes l’aprovació d’una moció en aquest sentit, instant ADIF a mantindre un tercer carril d’ample ibèric, entre Castelló i Vandellòs, fins que s’hagen adaptat per complet les infraestructures i els combois de mercaderies puguen circular amb normalitat per les vies d’ample europeu”.