El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha assenyalat, sobre l’incendi d’anit en la muntanya de Cullera, que “tot apunta a l’existència de responsabilitats penals respecte a l’actuació de l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, en exigir la realització del castell de focs artificials amb forts vents de ponent i amb alerta 3, incomplint tota la normativa sobre prevenció d’incendis”.

Ponce ha anunciat que des de Compromís es van a realitzar les accions oportunes per reclamar també responsabilitats patrimonials per l’incendi d’ahir. Així mateix, la coalició reclama la dimissió d’Ernesto Sanjúan tant com alcalde de Cullera, com de diputat de turisme en la Diputació de València.

“Un polític amb estes responsabilitats no pot botar-se a la torera tota la normativa vigent, Sanjuán va posar anit en perill la vida de moltes persones, generant un desastre ecològic que tardarà dècades a recuperar-se. La seua responsabilitat a encabotar-se a disparar el castell és patent. Si l’alcalde de Cullera no dimiteix i el seu partit no fa res al respecte, les responsabilitats es carregaran sobre Serafín Castellano i Alberto Fabra”, ha conclòs Ponce.