El diputat de Compromís es pregunta “si el president de la Generalitat va dir que volia llevar-lo i el govern ens diu que hi està d’acord, per què no l’han llevat”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “la Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2014 recull una partida per al pagament de 12.025’44 euros en concepte de distinció al mèrit cultural de 19 persones, que continuen rebent l’equivalent a un salari mileurista. Però el president Fabra va anunciar ja el 2011 que anul·laria aquest pagament, com una forma d’estalvi en temps de crisi, per simbòlica que fóra”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “en comprovar que aquesta partida continuava constant en els pressupostos d’enguany, li vaig formular una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació i Cultura, per a saber si considerava adient mantindre aquesta dotació i si pensaven replantejar-se aquestes ajudes, per a donar exemple d’austeritat. Li vaig presentar aquesta pregunta a primers de gener, esmentant les declaracions del president, i ara, a finals d’abril, em respon que “el Consell subscriu l’anunci realitzat pel Molt Honorable President de la Generalitat i el considera adequat”. I la meua pregunta és: si diu això, com és que continuen pagant aquestes assignacions, i mantenint una partida pressupostària amb aquesta destinació?”.

Pañella ha assegurat que “he hagut de rellegir diferents vegades la resposta, perquè la veritat és que la incoherència que s’amaga darrere és gran. Com poden dir que estan d’acord amb les declaracions del president i, al mateix temps, mantindre aquests pagaments que es consideren perfectament prescindibles, per donar exemple de contenció de despeses? O serà que ni tan sols s’han llegit, o no han entès, la meua pregunta, i es limiten a donar una mostra de “fidelitat inquebrantable”?”.