Considera “inadmissible que li demane el vot a una persona de Morella, Sant Mateu o Vinaròs sense deixar-li clar primer què farà sobre aquest tema”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha exigit “al PP que es mullle com a partit i deixe clar què farà des del Consell, sobre el tema de l’autorització o no del fracking, i que ho faça abans de les eleccions europees. Així, la ciutadania de les comarques directament afectades per aquests projectes podrà saber a què atindre’s abans d’emetre el seu vot”.

Segons diu Pañella, “candidatures com la nostra, la de Compromís-Primavera Europea, hem deixat clar que les persones que ens donen el seu suport han de saber que lluitarem fins al final contra de l’autorització del fracking, al Maestrat i Els Ports i a qualsevol altre lloc del territori europeu; perquè considerem que els seus perills potencials i els desavantatges ecològics i sanitaris que comportaria són molt superiors als seus més que discutibles avantatges. Per això, si una persona, per la raó que siga, és partidària del fracking, ja sap que no ha de votar-nos. Però per això mateix tenim dret a exigir-li al PP que deixe clara la seua postura, oficial i única, sobre aquest tema, de manera que si és favorable, com sovint sospitem, cap persona que estiga en contra d’aquesta tècnica els done el seu suport”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “si no ho fan així clarament i des del primer moment, ja anunciem que aquesta serà una de les primeres preguntes que els formularem en tot debat electoral que tinga lloc durant la campanya. Totes les formacions que concorren a les europees s’han de mullar en tots els temes que afecten directament el nostre territori i les normatives europees, inclòs per tant el PP i inclòs aquest tema del fracking. El PP és molt lliure de tindre la postura que considere més convenient, però el que no es pot és defensar alhora blanc i negre, i distraure l’electorat amb ambigüitats: o es defensa el fracking, o s’està en contra”.