El diputat de Compromís diu que “el govern espanyol, en comptes d’afavorir la indústria del nostre país, encara li barra el pas a les seues possibilitats”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha mostrat “partidari de mantindre la situació en què es trobava la cogeneració abans que el govern espanyol entrara a sac en el procés, amb les retallades que hi vol introduir. La veritat és que el govern de Rajoy no solament no fa res per afavorir la indústria valenciana, i per a estimular els sectors que s’estan recuperant, sinó que, ben al contrari, es dedica a posar-li contínues travetes i entrebancs de tota mena”.

Segons diu Pañella, “el govern de Madrid està completament sotmès al dictat de les grans empreses elèctriques, amb les quals manté a més una relació de portes comunicants en els dos sentits. I, en conseqüència, es dedica a entrebancar de totes les maneres possibles qualsevol alternativa a aquest oligopoli, siga la cogeneració, les renovables o qualsevol altra manera d’escapar del quasi total control que aquestes empreses mantenen en la pràctica sobre la producció i la distribució de l’energia elèctrica”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís ha reivindicat “la necessitat que els sectors implicats en la cogeneració reben el suport i l’impuls necessari per part de les administracions, i no les tinguen just al davant, buscant la manera d’entrebancar els seus moviments, com passa ara. Per això exigim l’immediata retirada de la nova reglamentació contra la cogeneració, la supressió d’aquestes absurdes retallades i el retorn a la situació anterior”.