Mònica Oltra: ‘Cal començar a pensar en el futur i tancar una etapa d’un govern fosc’.

El PP en Les Corts ha rebutjat la proposició de llei presentada per Compromís per a reformar la norma d’ordenació sanitària del País Valencià, amb l’objectiu de realitzar una transició dels centres de gestió privada cap a la gestió directa i de substitució de concerts sanitaris amb entitats privades per autoconcerts públics.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, que ha defensat aquesta “transició amable” de la gestió sanitària i ha apostat per començar a “pensar en el futur” i a “tancar una etapa de governs foscos, episodis foscos i persones fosques”. “Hi ha un camí que està esperant que un govern valencià digne ho transite”, ha remarcat.

Entre les propostes de la coalició, destaca la creació d’una comissió d’estudi que elabore un informe amb terminis i condicions per a aquesta transició constituïda per personal sanitari amb experiència, així com per representants dels treballadors.

També estableix la prohibició de “blindar” les pròrrogues abans dels tres mesos de la seua finalització i que “no es podran signar pròrrogues dels contractes de concessió vigents més enllà de les quals se signen pel temps estrictament necessari per a recuperar la gestió directa”.

La diputada de Compromís ha insistit que l’actual model sanitari pel qual aposta el Consell “ni és bo per a la salut ni per a les arques dels valencians”, al mateix temps que ha advertit que el Govern valencià, en la seua “fugida” està intentat “blindar els contractes” de les concessions.