El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat hui el rebuig de la seua formació a l’acord arribat entre Generalitat, Ajuntament de València i Fira València per a crear un nou ens privat per a gestionar la institució firal.

L’acord estableix que es manté una entitat pública de Fira València que assumeix la titularitat del recinte i amb ella tot el deute acumulat per les obres d’ampliació, mentre que en paral·lel es crea un nou ens privat que s’encarrega de l’explotació de la resta del negoci de la Fira, el que, en la pràctica, suposa la part rentable de l’entitat.

Segons Ferri, “amb esta reordenació de Fira València el que van a fer és socialitzar les pèrdues de la institució i privatitzar-ne els guanys. Les butxaques dels valencians i valencianes van a pagar el deute acumulat de la Fira, mentre que alguna empresa molt concreta gaudirà dels beneficis. Açò és un escàndol, estem davant de la perpetuació del model estafa que caracteritza la gestió del Partit Popular i que ja hem patit en el rescat de bancs o d’autopistes. Una vegada més ens volen fer pagar els forats que deixen per la seua nefasta gestió i per la seua incompetència”.

De la mateixa manera, des de Compromís es critica l’opacitat amb què el PP ha blindat d’auditories públiques o fiscalització de l’oposició la gestió de Fira València. Per a Ferri, “és inacceptable que una institució que ha rebut de manera contínua tants milions d’euros per part de l’administració escape al control públic. Els valencians tenim dret a saber de quina manera s’ha gestionat una institució beneficiada sistemàticament per recursos públics i que presenta unes xifres de deute tan grans”.

Compromís ha realitzat una petició de compareixença del conseller d’Economia, Máximo Buch, per a què explique en Les Corts les conseqüències d’esta reorganització de Fira València.