El diputat de Compromís s’alegra que “per fi, els tribunals jutgen aquestes actuacions, així com de la nostra important aportació a aquest judici”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha congratulat pel fet que “finalment, la justícia vaja a considerar la legalitat o no de l’actuació que el llavors president de la Diputació, Carlos Fabra, i el seu vicepresident Francisco Martínez, van dur a terme durant anys en relació amb les entrades de la correguda de la Beneficència”.

Pañella ha dit que “jo personalment, que llavors ocupava el càrrec de diputat provincial, a l’igual que la meua successora, Maria Gràcia Molés, vam denunciar reiteradament aquesta pràctica, que enteníem que generava actuacions difícilment justificables des del punt de vista legal; però des del PP se’ns responia sempre amb el menyspreu, i amb l’ús del corró de la majoria absoluta. I bé, quan el PP va perdre l’ajuntament de Vila-real, va ser des de Compromís, i més concretament el nostre company Pasqual Batalla, que es va fer arribar l’execució d’aquestes pràctiques a la fiscalia”.

El diputat de Compromís diu que “ara, ens sentim satisfets que, finalment, s’haja obert judici a Carlos Fabra i a Francisco Martínez, acusats d’haver comés presumptament dos delictes de prevaricació i de fraus i exaccions fiscals. I ens alegrem també perquè aquestes pràctiques que podríem considerar caciquils hagen quedat desterrades de l’actual relació entre la Diputació i els ajuntaments”.