El diputat de Compromís diu que “ara ja ni es molesta en dissimular-ho, utilitza directament la prepotència que li dóna tindre encara la majoria absoluta”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “el PP ja ni s’amaga a l’hora de dur endavant el seu clar propòsit: ofegar les universitats públiques valencianes. I, en el cas de Castelló, la UJI, per a afavorir de manera descarada les universitats privades, que considera, amb raó, més de la seua corda”.

Pañella ha recordat que “des de Compromís, duem anys denunciant, des de les Corts i des dels mitjans de comunicació, aquesta intenció última del PP, que no és sinó l’extensió a nivell universitari de la política que manté en tot el sistema educatiu, reduir l’ensenyament públic a l’alternativa a utilitzar només per aquelles persones que no tinguen diners i possibilitats per dur les seues filles i fills a centres privats. Uns centres que afavoreix de manera notòria, concertant alguns d’ells en nivells on no n’hi ha cap necessitat, i afavorint-los descaradament amb subvencions de tota mena. Aquest mateix procés es dóna també a nivell universitari i, per a mostra un botó, el tractament diferent per complet que ha donat a Ciències de la Salut a la UJI, a la qual du posant travetes i entrebancs des del primer dia, i els estudis de medicina de les privades, que només faltaria que el president de la Generalitat signara una carta recomanant-los”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “ara que els rectors de les universitats públiques, i al seu capdavant el de la UJI, han saltat i denuncien públicament l’autèntica persecució econòmica que estan patint per part del Consell, és hora que l’opinió pública castellonenca se n’adone, si encara no ho havia fet. Cal que tinga clar quines són les autèntiques intencions del PP respecte a la universitat pública castellonenca, que la gent de les comarques de Castelló considerem com a nostra, però el PP directament com “no addicta”. I per això obra en conseqüència, ofegant-la directament, amb la falsa excusa de la crisi primer, i ara ja sense quasi ni molestar-se a dissimular-ho. Des de Compromís demanem a la UJI i a totes les universitats públiques valencianes que aguanten com siga fins que unes eleccions autonòmiques permeten un canvi de govern a la Generalitat. I els garantim que si Compromís té capacitat de decisió, com esperem, en aquesta nova composició, mantindrem una sincera i lleial col·laboració entre el nou govern valencià i les nostres universitats”.