La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha preguntat al Conseller de Sanitat, Manuel Llompart, pel possible incompliment dels Estatuts del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló (CHPC) en matèria de compres i subministraments.

Segons Oltra, s’haurien detectat diverses irregularitats en el seu degut compliment per no haver-se desenvolupat en la pràctica diversos articles com l’article 23, de Funcions del Director Gerent del Consorci, que apunta “sol·licitar, si escau, l’adhesió als concursos centrals que es realitzen per la Central de Compres i Subministraments de la Conselleria de Sanitat”.

Oltra assegura que, des de la seua creació, el Consorci no hi ha participat, havent de suportar, per contra, la despesa de subministraments, tant generals com sanitaris, des del seu pressupost general anual assignat, amb les conseqüències econòmiques que açò ha ocasionat.

Per açò, Oltra ha preguntat com és que, sent que en els Estatuts es dóna la possibilitat d’adhesió a la Central de Compres i Subministraments de la Conselleria de Sanitat, mai s’ha realitzat permetent que aquesta despesa agreuge la situació financera de l’entitat. Per a la diputada autonòmica, aquests incompliments bàsics demostren com el Provincial continua sent un illot en la xarxa sanitària pública valenciana.