El Consell continua sense fer públic el informe fet per la consultora Persiphae de l’exminisitre i exdirigent de la companyia Vueling Josep Piqué, que va costar 16.000 euros IVA inclòs, i que ningú no ha vist.

Eixe contracte es pagava mentre s’estava pagant en 2012 696.6336,27 euros a la consultora Deloitte per fer també treballs d’assessorament i es tenia una plantilla tècnica que cobrava més de 300.000 euros a l’any.

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, demanava explicacions perquè en respostes parlamentàries anteriors, el Consell mai responia al que se li preguntava, i no aportaven cap dada del perquè era necessari aquest informe i quin era el seu contingut.

En la darrera de les preguntes escrites formulades per Compromís es volia saber si estava conclòs ja el informe encarregat a la consultora Pasiphae, quan es faràn públiques les conclusions d’aquest informe i si necessitava el Consell que una consultora apuntara la possibilitat d’alleugerir el despesa de l’aeroport?, no podia la pròpia empresa pública fer aquests càlculs?

Des de 2003, el Consell s’ha gastat 16.177.744 milions d’euros en 14 contractes signats amb consultores o empreses privades d’assessorament per fer treballs de consultoria relacionades a l’aeroport de Castelló, amb les consultores Capital y Gestión, Deloitee, J & Garrigues, Gerardo Urios Pardo (Landstudios, SPIM, IV Ingenieros Consultores, SA, Antonio Babiloni Belenguer, A.M.E Auditoria de Medioambiente SA i Pasiphae Consultora).

La resposta que dóna ara el Conseller és que l’informe tenia com a objecte obtenir una valoració de la situació en maig de 2013 quan es va contractar, per obtenir la certificació i dur endavant la promoció (tasques que estava fent més o menys Deloitte per 300.000 euros a l’any).

I diu a que hores d’ara l’informe ja està conclòs i a disposició dels diputats que ho han demanat, quan han estat durant mesos negant l’accés a aquest; per tant, ara vista esta “invitació” des de Compromís s’haurà de fer tot el procediment per tornar a demanar per via parlamentària accés a l’informe i comprovar fins quin punt els treballs eren diferents als fets mensualment per Deloitte.