Algunes proves diagnòstiques per interconsulta sol·licitades pels metges són retardades fins el més d’octubre.

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mónica Oltra, ha denunciat hui que la situació d’absoluta saturació que està patint l’hospital Arnau de Vilanova de València està posant en risc la salut dels pacients.

Segons ha assenyalat Oltra, “a través de la Secció Sindical de CCOO de l’Arnau hem conegut que els facultatius d’eixa àrea de salut estan molt preocupats pel fet que a dia de hui a algunes proves mèdiques que demanen pel sistema interconsulta per a pacients que requereixen urgència en el diagnòstic se’ls està donant data per a dintre de huit mesos. Este és el cas de les interconsultes per a proves sobre l’aparell digestiu, on sol·licituds de colonoscòpies demanades ara se’ls dona cita per al mes d’octubre”.

“Es tracta de pacients que, en ser atesos en primera instància, i davant la gravetat del cas, el seu metge demana proves per a la confirmació del diagnòstic a fi d’iniciar un tractament o un altre en el menor temps possible i als quals la saturació de l’Arnau de Vilanova està posant en seriòs risc”.

Per a Oltra, “no és admissible el que està provocant la nefasta gestió del govern del PP en la nostra sanitat. La no apertura de l’hospital de Llíria ha portat l’Arnau de Vilanova a una situació insostenible que afecta seriosament el treball dels professionals de la salut i posa ja en risc fins i tot la vida dels pacients”.

“Sospitem que darrere d’esta situació el que hi ha és la intenció de realitzar un desviament encobert de pacients cap a l’àrea de salut de l’Hospital de Manises, de gestió privatitzada, per a donar-li negoci a l’empresa privada. Si així fora estaríem davant d’una qüestió que frega fins i tot l’actuació punible, perquè òbviament no es pot avant posar un negoci a la salut de tots i totes”.

Compromís presentarà en les Corts iniciatives parlamentàries per exigir al Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, explicacions i la seua intervenció immediata per a solucionar esta problemàtica que pateix l’Arnau de Vilanova, posant els recursos necessaris perquè els pacients se’ls realitzen les proves diagnòstiques en terminis raonables.