El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les propostes de reformes del parlament valencià realitzades pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, a Madrid, “demostren novament el gran nivell d’improvisació política del cap del Consell, que en comptes de donar explicacions als valencians i valencianes, es va a donar conferències per Madrid i ens sorprèn amb propostes sobre l’organització de les Corts, d’una cambra a la qual fa més de tres mesos que ni va”.

Segons Morera, “les propostes de Fabra sobre les Corts, que les faça en les Corts, que possiblement ni se’n recordarà el President on són perquè fa molts mesos que no les visita”. El síndic de Compromís també ha afegit que les iniciatives presentades hui sobre participació ciutadana, “estan molt bé, però sabem tots que es tracta d’un anunci propagandístic que el PP mai posarà en funcionament, ja que el PPCV és especialista a vetar les comissions de recerca, no se li dóna la paraula a la ciutadania, es veta l’entrada de persones en el parlament i s’expulsa a qui no pensa com els populars, i això ho hem vist en algunes sessions parlamentàries”.

Morera considera que hui Fabra, “ha recuperat el projecte polític de Francisco Camps de llei electoral, per a afavorir només al seu partit i fer una norma injusta i desproporcional que no represente a la ciutadania ni a la pluralitat de la societat. Els anuncis de Fabra demostra que té por de la democràcia i de la ciutadania, perquè sap que en 2015 no serà president de la Generalitat si no propicia canvis, trampes i barreres de tot tipus”.