El diputat de Compromís diu que “es limita a llançar balons fora quan li pregunte pels deutes que manté amb la universitat”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha considerat “una autèntica mostra de cinisme” la resposta de la consellera Català “a la meua pregunta, clara i concreta, sobre el finançament de la UJI. Perquè quan li pregunte pel motiu real dels reiterats incompliments del pla de pagament previst per a la universitat pública de Castelló, la consellera es limita a llançar floretes al vent i a reiterar que s’hi dediquen amb gran interès”.

Segons diu el diputat de Compromís, “la resposta de la consellera mostra clarament el menyspreu més absolut del PP cap a la funció fiscalitzadora de l’oposició. Literalment em respon “li indique que esta conselleria, així com la d’Hisenda i Administració Pública, continuen treballant amb responsabilitat i sensibilitat en relació amb la situació al·ludida en la seua pregunta referent a la universitat Jaume I, i d’esta manera es coordinen les actuacions a fi que es normalitze el calendari de pagaments, amb la pretensió d’aconseguir la reducció del temps per a fer efectives les transferències corresponents”.

Pañella ha comentat que “em podien haver contestat amb moltes menys paraules ni floritures: “ni tenim diners per a pagar-los i, a més, si en tinguérem, no voldríem gastar-los en això”. En poques paraules, que pretenen castigar la UJI, i el conjunt de les universitats públiques valencianes, per “desafectas”, per no tragar les rodes de molí que li volen fer engolir, per exemple les bestieses lingüístiques que estan amollant sobre la definició del valencià per l’AVL, i a les quals la UJI ha plantat cara amb una clara mostra de defensa de la filologia i la ciència en general contra la manipulació política”.

El diputat de Compromís ha considerat que “davant de respostes d’aquesta índole, volem que la societat castellonenca siga sabedora del menyspreu del PP del Consell cap a la nostra universitat pública, i dels seus plans d’ofegar-la econòmicament per mirar d’aconseguir que calle. Sense poder aconseguir-ho, afortunadament”.