El ple de les Corts Valencianes ha aprovat, amb els únics vots a favor del PP, la Proposició de Llei presentada pel Grup Popular per la qual es demanarà al Congrés retirar la reforma de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) que demanava que les inversions de l’Estat s’inspiren “en el principi de solidaritat i equitat”. Compromís ha votat en contra, mentre que PSOE i EUPV s’hi han abstingut.

Les Corts van aprovar en 2008 reclamar la reforma de l’article 16 de la LOFCA per establir que les inversions que efectue l’Estat s’inspiren “en el principi de solidaritat i equitat”, iniciativa que fins ara no ha estat presa en consideració pel Ple del Congrés, ja que el PP n’ha retirat la tramitació fins a tres vegades en aquest període de temps.

A parer del síndic de Compromís, Enric Morera, “no ens podem fiar que el PP aconseguisca un finançament més just” pels continus passos enrere i canvis de versió. En aquest sentit, Morera ha instat el PP a “deixar de fer el ridícul” i reclamar el coneguda com a deute històric, xifrat en més de 13.000 milions d’euros.