El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una sèrie de preguntes per a saber el posicionament del Consell respecte a l’empresa que vol adquirir la majoria social de Ribera Salud.

Segons Morera, “eixa empresa nord-americana abandonà en juliol de 2013 la gestió d’una àrea de salut a Kentucky, al·legant que no era rendible per als seus interessos empresarials, un fet que de produir-se ací seria molt perjudicial per a milers de persones”.

En les preguntes registrades pel síndic de Compromís, es demana al Consell que es posicione i done el seu parer sobre l’empresa que vol adquirir Ribera Salud i el fet d’haver abandonat una gestió pública perquè no era rendible.

En eixa línia, Morera pregunta si el govern valencià “considera que eixa empresa està capacitada per a gestionar Ribera Salud i, el més preocupant, si el Consell té garanties de que no passarà ací el mateix que passà a Kentucky, on una empresa deixà sense atenció sanitària a 140.000 persones”.

Segons Morera, “suposem que el conseller Llombart i que el president Fabra són coneixedors de com actua eixa empresa, perquè la premsa valenciana en el seu dia es fa ver ressò de les reunions amb representants d’eixa mercantil a les qual hi assistiren els dos dirigents valencians. Si no saben el que passà a Kentucky, malament, i si ho saben, ens agradaria que ens digueren a les valencianes i valencians i, més concretament els afectats directes per la gestió de Ribera Salud, que què pensa fer el Consell i si ja han previst mecanismes per evitar una fugida i l’abandonament de la gestió”.

Des de Compromís consideren que els negocis amb la sanitat pública “són un perill per al sistema i per a l’atenció de milers d’usuaris. La salut mai pot ser un negoci i advertim al Consell que anem a estar molt vigilants amb el que passe a Ribera Salud”, segons Morera.