El diputat de Compromís a les Corts valencianes ha registrat pregunta escrita a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en tal de conèixer la raó per la qual la esmentada Conselleria manté un deute de vora 15 milions d’euros en despeses de funcionament i de menjador escolar, només a les comarques de Castelló. “Un impagament més amb l’agreujant de que els centres no reben ni un euro des de fa deu mesos”, ha declarat Pañella a l’hora de registrar la pregunta.

Segons el diputat autonòmic, “és lamentable veure en la premsa com la senyora Consellera es compromet a llevar part dels barracons durant aquest curs que anem a començar, quan el departament que dirigeix fa quasi un any que no ingressa res als centres”.

“Volem conèixer si hi ha prevista cap reunió amb els directors dels centres educatius, per fer-los arribar un calendari de pagaments raonable, però molt ens temem que ni el tenen pensat”, ha afegit el diputat nacionalista.

Per al membre de Compromís, “no només han endeutat el País hipotecant-lo per una generació o més, sinó que damunt son incapaços de ajudar a que els nostres joves puguin tindre una educació normal amb uns mitjans mínims, tot per la via del impagament”.

Per a finalitzar, Pañella ha demanat “una solució ben aviat, per a que els centres puguen desenvolupar la seua tasca de formació com els correspon sense haver de recórrer a la supressió de serveis bàsics per a l’educació dels xiquets”