El síndic de Compromís, Enric Morera, ha felicitat a l’ex regidor de Compromís a Ontinyent, Josep Francés i al grup municipal, per la iniciativa de participació ciutadana #OntinyentParticipa promoguda en la localitat i que posa en marxa pràctiques que ja ha experimentat la coalició en altres àmbits.

La iniciativa, molt en la línia de la que va presentar Baldoví amb el nom de Congrés Transparent, pretén obrir a la participació els pressupostos locals i que els veïns i veïnes d’Ontinyent puguen votar quins projectes són els que la ciutadania considera més prioritaris d’executar.

Per al portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Enric Morera, “es tracta d’una proposta molt positiva i democràtica que demostra les formes de fer política de Compromís, és a dir, de baix cap a dalt, participativa, de proximitat”- i ha afegit- “a més de demostrar que la regeneració democràtica és possible mitjançant la participació directa que, a més, faciliten les noves tecnologies”.

#OntinyentParticipa posa a la disposició dels veïns de la ciutat una sèrie de projectes aprovats prèviament en el Consell de Ciutat, perquè voten tres projectes que consideren més importants per a dur-los a terme.

La participació està oberta a qualsevol veí major de 16 anys que podrà votar en sis llocs de la ciutat del 10 al 14 de febrer  però també s’ha habilitat el vot per internet a través de la pròpia web de la iniciativa www.ontinyentparticipa.com.