Compromís vol que les Corts insten Madrid a augmentar substancialment aquesta assignació “que discrimina de manera clara la nostra agricultura”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “hem presentat una proposició no de llei a les Corts Valencianes per a que insten el govern espanyol a augmentar de manera considerable la quantitat assignada pel ministeri d’Agricultura a la nostra comunitat autònoma, en relació al Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER) per al període 2014-2020”.

Segons ha explicat Pañella, “el projecte del ministeri preveu destinar als agricultors valencians només 204 milions dels 8.053 del total de l’estat. Aquesta xifra, que representa un 2’5% del total, es veu clarament que, siga quin siga el referent que s’utilitze, està molt per baix de qualsevol proporció que es vulga prendre en consideració. Com que el FEADER es nodreix de les aportacions de la Unió, els estats i les comunitats autònomes, resulta que per compensar aquesta disminució del govern espanyol el Consell hauria d’aportar 209 milions d’euros, i si no és així els llauradors valencians experimentarien les màximes retallades d’aquest FEADER a nivell de tot l’estat”.

El diputat de Compromís ha dit que “davant d’aquest situació, hem proposat que les Corts insten el Consell per a que aquest faça les gestions oportunes davant del govern de l’estat per tal que s’augmente notablement la quantitat assignada, fins el 10%, que és el que en justícia ens correspondria. I alhora a que insten el Consell a fer un esforç pressupostari extraordinari per tal de suplementar l’aportació estatal i arribar almenys a la quantitat global pressupostada fins ara”.