La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat hui sobre les despeses desorbitades de la Fundació de la visita del Papa a València de 2006 “que podem comprovar ara com ha hagut empreses a les quals se’ls ha pagat molt per damunt de les nostres possibilitats, contractant, per exemple, una quantitat d’urinaris que escapa a tota lògica. Òbviament es va contractar amb aquesta magnitud per justificar un sobrecost generalitzat per sobre dels preus de mercat i tots aquests diners és el que ara investiga la justícia en el cas Gürtel si ha tornat al Partit Popular”.

Compromís fa anys que reclama les factures de la Fundació V Encuentro sobre la Visita del Papa sense que se li facilite res més que els comptes genèrics d’una fundació que s’ha sufragat majoritàriament amb diners públics i per tant els valencians tenen dret a saber en què ha gastat els seus diners.

“Ara sabem -ha afegit Oltra- per què s’han negat reiteradament a deixar-nos revisar les factures, perquè els comptes de tot el relacionat amb la Visita del Papa a València fan vergonya, ja que han suposat un saqueig dels fons públics i presumptament van servir per finançar de manera il·legal al Partit Popular”.

“El despropòsit de la Visita del Papa encara no l’hem acabat de pagar els valencians ja que la Fundació encara té un forat d’uns 8 milions d’euros, que a hores d’ara encara no sabem qui el va a assumir. No sabem si al final ho pagarà el voluntariós senyor Cotino, perquè els valencians continuem pagant la Visita del Papa de 2006 que va ser una ruïna per a les arques públiques però que per a algunes empreses de la trama Gürtel,  per descomptat, que va ser molt lucrativa”, ha conclòs Oltra.