El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la convalidació del decret llei que el Consell porta demà a la Diputació Permanent de les Corts per a pujar impostos, “demostra que el govern valencià no té espenta, no té iniciativa ni té cap impuls, i la seua resposta a la fallida tècnica de la Generalitat, és posar pedaços”.

En este sentit, Morera ha assegurat que el conseller Moragues, qui ha fet molts anuncis de mesures en les darreres hores, “és un bon gestor, però un bon gestor de la misèria i de la insolvència. Sens dubte, ens sorprén molt que un govern en ruïna siga incapaç d’enfrontar-se amb valentia a la realitat, i front a això, augmenten impostos i fan més retallades”.

Per al síndic de Compromís, “el que cal des de fa molt de temps és parlar de política, i és parlar d’un millor finançament amb majúscules, però el govern de Fabra és incapaç d’això”.

Segons Morera, “ens sorprén molt l’anunci de les intencions que tenen per pagar factures pendents, unes intencions que mai han tingut els governs de Camps i Fabra, que han prioritzar altres temes menys important, deixant totalment oblidats als proveïdors de la Generalitat”.

Per al portaveu de Compromís, “per molts ajustos que vulguen fer, la Generalitat no acomplirà amb l’1% de dèficit, perquè han demostrat amb escreix que no saben governar ni gestionar, i no ens referim a unes altres legislatures, sinó que la prova evident d’eixe fracàs de govern la tenim en els darrers dos anys”.

Morera ha advertit al govern de Fabra que torne “a la realitat, a la dura realitat de les valencianes i els valencians. Nosaltres sempre hem denunciat la morositat del Consell i volem que paguen als proveïdors, però eixe pagament no es pot fer com pretenen, retallant més en els ja més que retallats serveis públics. Repetim a Fabra que la ciutadania valenciana no té la culpa del seu erràtic govern i demanem que no castiguen més a la societat amb retallades i amb més impostos”.

El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha tornat a insistir que l’origen de part d’estos problemes, “és el servilisme, el silenci i la covardia del PPCV per reivindicar un finançament autonòmic just i per reclamar el deute històric amb l’estat. Mai ho han fet on toca, davant de qui toca, ho diuen en entrevistes, ho diuen ací però a Madrid mai es planten i com mai ho fan, són les valencianes i els valencians qui pateixen les retallades i els qui paguen la incompetència amb els seus impostos”.