El síndic de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat hui que l’informe de la UDEF que ara hem conegut referma tot el podriment que ja coneixíem del Partit Popular amb la trama Gürtel.

Morera ha recordat que “tant en un principi el govern de Francisco Camps com després el d’Alberto Fabra s’han negat a deixar-nos revisar les factures pagades per la Generalitat a les empreses de la trama Gürtel. Cada vegada que eixen noves dades sobre este entramant corrupte, entenem el perquè d’este exercici d’obscurantisme per part del govern del PP, que tracta a tota costa que els valencians no coneguem tota la veritat sobre este cas que ha suposat un gran desviament de fons públic”.

“La trama Gürtel ha pagat les campanyes electorals del PP a canvi de rebre suculents contractes de l’administració autonòmica. El PP ha fet trampes per a guanyar les eleccions a la vegada que permetia el saqueig dels diners dels valencians i els seus dirigents rebien regals en forma de bolsos, trages o nits d’hotel”.

Per a Morera, “el senyor Camps continua sent diputat a les Corts a més de membre del Consell Jurídic Consultiu, així que, a banda del procés judicial, també ha de donar explicacions en el parlament valencià de la seua relació amb la trama corrupta i els regals que rebia d’ella”.

“Però qui també ha de respondre davant la ciutadania per este cas és l’actual President de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, que és ara el responsable de no posar llum al que ha passat els darrers anys al govern valencià i és el responsable que els corruptes continuen campant al seu aire en el Partit Popular”, ha conclòs Morera.