El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha reclamat este matí la dimissió del conseller de Sanitat, Manuel Llombart, perquè “és totalment incompatible que Llombart siga conseller i que tinga contenciosos contra l’administració que representa per valor de 60 milions d’euros”.

A més, Morera considera que el conveni entre l’IVO i la Generalitat Valenciana, “és manifestament il·legal d’acord amb la interpretació que el conseller fa del mateix, totalment contrària a la del seu antecessor al càrrec, Luis Rosado”.

Morera entén que les actuacions de l’IVO “han de ser la conseqüència de la decisió d’un facultatiu o especialista del sistema públic i no la lliure opció del pacient, tal com defensa el conseller Llombart, perquè això ocasiona un contracte sense control financer i es convertix en un xec en blanc per a una empresa privada”.

Respecte als pacients derivats d’àrees de salut privatitzades, Compromís entén que s’han de fer càrrec de l’import dels tractaments a l’IVO les empreses concessionàries. D’una altra manera, enviarien a tots els malalts a eixe centre per estalviar les empreses costos i perquè eixes mercantils tenen un contracte públic pel qual es comprometen a prestar eixe servei.

Morera ha informat de la vinculació del conseller de Sanitat amb l’IVO, perquè recentment s’ha fet pública una sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu número 6 de València, que condemna a la Generalitat Valenciana a pagar-li a l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), vora 5,5 milions d’euros, arran d’un procés judicial encetat en octubre de 2012, quan Llombart era director de la Fundació IVO i just dos mesos abans de ser nomenat conseller.

Segons el portaveu de Compromís, “la dimissió de Llombart ha de ser per l’existència d’un conflicte d’interessos i el conveni de l’IVO és un xec en blanc, no té control i enguany mateix poden facturar-li el que vulguen i això no pot ser així. Crida molt l’atenció que judicialment la Generalitat no ha posat molt d’interés a defensar els interessos generals i el conveni hauria d’estar denunciat per la Sindicatura de Comptes. Fins i tot, el nomenament de Llombart com a conseller és més que dubtós legalment perquè encapçalà contenciosos contra la mateixa Generalitat que, a més, ha de resoldre ell ara. És un cas més d’incompatibilitats i de la terrible confusió que té el PP amb allò públic i privat”.