El grup parlamentari Compromís ha remés al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana les factures de Presidència de compres de menjar tals com arreglo de putxero i altres queviures publicades pels mitjans de comunicació a fi que siguen incloses en el procediment judicial obert pel recurs contenciós administratiu interposat a l’octubre de 2013 per la coalició davant la negativa del Consell a facilitar documentació sobre les despeses de caixa fixa.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, hagué de recórrer a la Justícia després que el conseller d’Hisenda al·legara que no podia satisfer la petició de documentació sobre despeses de caixa fixa de la Generalitat des de l’any 2006 perquè la recopilació de la mateixa suposaria una dedicació de temps i personal molt elevada. Com a conseqüència d’esta demanada, el TSJCV obrí un procediment judicial per possible vulneració dels drets fonamentals dels diputats. La Fiscalia s’ha posicionat a favor dels arguments del Consell en quant a la necessitat que la diputada concrete quines factures vol consultar. Conclosos tots els procediments, esta demanda es troba actualment pendent d’assenyalament per a votació i decisió.

Per a Compromís, la rellevància en este procés judicial de les factures publicades als mitjans consisteix, d’una part en la corroboració que des de Presidència s’estan atribuint a caixa fixa compres que no encaixen en el concepte legal que empara l’ús d’este mecanisme extraordinari de pagament. I, d’una altra, són una evidència que per a la diputada no és possible concretar més en les peticions de documentació, ja que no pot conèixer quines són les factures carregades a caixa fixa que s’han usat per a pagar arreglos de putxero i quines han sigut destinades a fins legítims, per no ser públiques, per això la necessitat de tindre accés a la totalitat de les mateixes i realitzar així la labor de fiscalització del govern atribuïda a l’oposició.

En relació a estes factures de queviures de Presidència, Mónica Oltra ha registrat en Les Corts una petició de compareixença del Vicepresident del Consell perquè explique els motius dels interrogatoris als funcionaris. “Volem que el senyor Císcar ens explique per què s’està perseguint els treballadors de Presidència buscant al famós talp que ha tret a la llum les factures d’arreglo de putxero del senyor Fabra”.

Per a Oltra, “el problema no és qui ha publicat eixes factures, el problema és que a càrrec dels diners de tots els valencians algú s’haja fet els arreglos del putxero, per això volem que el Consell explique en el parlament per què es persegueix a qui fa públiques les factures en comptes de perseguir a aquells que indegudament estan utilitzant els diners públics per a despeses que cadascú ha d’assumir de la seua butxaca”.